FANATIC   |  F2   |  TABOU   |  GAASTRA   |  MAUI SAILS   |  SIMMER   |  VANDAL   |  GAASTRA KITE   |  UNIFIBER   
imgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimg
Akce týdne


Aktuálně

Stará se o vás

Pavel Šeba
SKYPE: Skype Me
Email: surfcentrum@fanatic.cz




Všeobecné informace




Počasí a webkamery




 První vítězství pro Iachina, FANATIC vládne světovému windsurfingu.

V katalánské Costa Bravě se minulý týden uskutečnil 2. podnik letošní slalomové PWA tour. Navzdory nepřízni počasí se závody povedlo odjet přičemž znamenaly velký úspěch pro tým a značku FANATIC.

První vítězství v kariéře si připsal mladý Ital Matteo Iachino (Fanatic), před Rossem Williamsem  (Tabou/Gaastra) a 3. Antoinem Albeau. Čtvrtý skončil další člen Fanatic týmu Pierre Mortefon, umístění v top 10 si připsali i Cedrik Bordes a Ben Van Der Steen (oba Tabou/Gaastra). Fanatic se díky 2 pozicím v první čtyřce ujal i vedení v prestižním poháru konstruktérů a znovu prokázal, že patří k naprosté špičce nejen ve freestyle a wave, ale také ve slalomu.

Matteo byl druhá po prvním kole, když jej ve finále zdolal Arnon Dagan, kterému se ale již jak je u něj časté v dalších kolech příliš nedařilo. Druhé kolo rozjížděk Iachino suveréně vyhrál a s ohledem na to, že poté se z Costa Bravy vítr vytratil, zdálo se, že má Matteo v kpsae i celkové vítězství. V poslední den závodů se vítr vrátil a i když velmi kolísal a jeho síla nebyla pro slalom moc ideální, bylo rozhodnuto, že se odjede ještě 3. kolo rozjížděk. Iachino se tak ocitl pod tlakem, se kterým se ovšem vypořádal mistrovsky. Jako by neměl nervy - v první rozjížďce si zkušeně zajistil postup ze 3. místa, další vyhrál a získal postup do semifinále. V něm skončil znovu 3. a ve finále si čtvrtým místem pojistil celkové vítězství. V celém závodě prokázal nejvyrovnanější formu (2., 1. a 4. místo), a s velkým náskokem si došel pro své první vítězství.

Dařilo se ji jeho stájovému kolegovi z Francie Pierru Mortefonovi, který vyhrál poslední kolo a nebýt zaváhání v tom úvodním, mohl pomýšlet ještě výše. Bohužel hned v úvodním kole Pierre přetrhl trapézové úvazky, což znamenalo konec už ve čtvrtfinále. Přesto díky vítězství v posledním kole obsadil skvělé 4. místo a posunul se na 2. pozici v celkovém hodnocení PWA Slalom.  Slalomové Falcony z dílny Sebastiana Wenzela fungovaly ve Španělsku skvěle, ve všech rozjížďkách patřily k nejrychlejším  a nechaly za sebou veškerou kokurenci.

Skvěle si vedli i jezdci týmu TABOU/GAASTRA, který si připsal hned 3 místa v nejlepší desítce a zároveň díky Rossu Williamsovi i 2. místo.

Můžeme se tak těšit na další klání, které se, doufejme za větší přízně větru, uskuteční v létě na Fuerte.

Štastný Matteo po závodě okomentoval své vítězství:

"Je to neskutečný výsledek, stále tomu nemůžu uvěřit! Samotný závod byl těžký v měnících se podmínkách a poryvovém větru, což činilo timing na startu velmi obtížným. Ve druhém kole jsem využil zaváhání Malte Reuschera při halse a poté už jsem si vedení nenechal uniknout.

Když bylo později vyhlášeno další kolo, má úroveň stresu byla opravdu velmi vysoko. Ale šel jsem si pro to a všechno fungovalo dobře - 4. místo. Když jsem jel zpátky na pláž, počítal jsem, že by to mohlo stačit na celkové vítězství, ale nakonec jsem nemohl uvěřit, že je to skutečností. Rád bych poděkoval Albertovi (Menagatti), protože bez něj bych nikdy nebyl tam kde jsem teď. Je to hlavně jeho zásluha, on byl tím, který mě přesvědčil, že sny se mohou stát realitou. Díky Alby"

Výsledky Catalunya PWA World Cup

1. Matteo Iachino (Fanatic)
2. Ross Williams (Tabou / GA Sails)
3. Antoine Albeau
4. Pierre Mortefon (Fanatic)
5. Cyril Moussilmani

8. Cedrik Bordes (Tabou / GA Sails)
9. Ben Van Der Steen (Tabou / GA Sails)

Fotografie: John Carter / PWA




© 2011 - 2024 Surfcentrum Všechna práva vyhrazena    ||    WebDesign, e-SHOP & hosting by 1K Design! Reklamní předměty
Reklamní plachty Reklamní propisky, reklamní tužky Zboží pro domov Partneři