https://www.high-endrolex.com/29

FANATIC   |  F2   |  TABOU   |  GAASTRA   |  MAUI SAILS   |  SIMMER   |  VANDAL   |  GAASTRA KITE   |  UNIFIBER   
imgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimg
Akce týdne


Aktuálně

Stará se o vás

Pavel Šeba
SKYPE: Skype Me
Email: surfcentrum@fanatic.cz




Všeobecné informace




Počasí a webkamery




 Tom Parýzek - Tenerife story - part 2

Que pasa amígos :) Teprve necelé čtyři a půl měsíce na ostrově a začínám se cítit jako místňák… Ne, že bych už uměl tak dobře španělsky nebo bych se snad opálil do hněda, ale to člověk tak nějak cítí.. a já se tu cítím fakt dobře.

Dokonce už tři měsíce pracuju, kdo mě zná, nebude věřit...myslím, nebude věřit, kdepracuju.                   V restauraci/baru na okraji vesnice Los Abrigos, jen pár metrů od vody. Upřímně nedokážu popsat, čím jsem si získal důvěru šéfa, ale poslal mě první den do kuchyně, kde jsem viděl dost věcí poprvé v životě :) Prošel jsem třídenním rychlokurzem a stal se tak jediným kuchařem na večerní směně.  Výhoda je, že se večer maká od půl sedmé a to znamená hodně času na windsurfing, kitesurfing a další povinnosti, kvůli kterým tady jsme. Kromě jiných bonusů, které z mé práce čerpám  (například neomezená konzumace čehokoliv),  dostávám lekce Španělštiny, protože amigo, co se mnou pracuje, neumí slovo anglicky.

Ale kvůli práci tady nejsme takže teď k podstatnému :) Spoty objevujeme, projíždíme, zkoušíme a když se u nás řekne výlet, vždycky jsou na střeše auta naložená prkna. Jsem moc rád, že moje žena se mnou sdílí názor na to, jak má turistika vypadat. Na Tenerife mě baví, že máš možnost se rozhodnout, kde budeš  jezdit. Nabízí se tu vlny, flat i čop a to všechno v dosahu pár kilometrů. Protože fouká na jihu a jihovýchodě, dá se zvládnout i víc spotů během dne.

Žití u moře (v našem případě u oceánu) otevírá možnosti. Najednou se naše největší koníčky mění na jednu z věcí, které chceme dělat. Já odjakživa žiju pro freestyle ale tady jsem vyzkoušel i "slalomáka", možná stárnu, ale je to pecka! Do teď jsem si myslel, že jezdit tam a zpět mě nemůže bavit. Změnil jsem názor potom, co jsem se párkrát sklouznul v maximální rychlosti, kterou jsem z toho dokázal vyždímat, musím říct - má to koule!!  I vlny mě teď baví a čím dál častěji vyhrává vlnový spot před hladkou vodou. Freestyle tam ale taky občas zařadím.

Když nefouká, zkoušíme klasický surfing na vlnách (surfingem rozuměj - začátky surfování, radost z prvních metrů ve stoje, úmorné pádlování za vlnou a komplet propláchnutí slanou vodou). Pokud nefouká a ani nejsou vlny, potom jezdíme na paddleboardu nebo na kajaku. Snickers, surfařskej pesu se nejradši vozí v kajaku.. jen nechce zmetek pádlovat :)  

Co se týče počasí, je čím dál tepleji ale teploty se většinou nevyšplhají nad 30 stupňů. Voda už má taky příjemnou teplotu - na krátký neopren když fouká, když nefouká, dá se jít do vody i bez gumy. Na jihu fouká téměř pořád, takže večer sneseme i mikinu.

Od června spolupracujeme s WS-KS-Surf školou a půjčovnou v El Medanu, pokud by měl někdo zájem o lekce, půjčení vybavení nebo storage pro svý cajky, zkuste u nás poptat možnosti, třeba to pro vás bude zajímavé ;)

Už dorazil i brácha, bude tu s námi asi měsíc a půl, tak snad zase na konci léta sesmolíme nějaké video :)

Mějte se dobře, ať fouká a svítí kdekoliv jste!

 T+J+S




© 2011 - 2024 Surfcentrum Všechna práva vyhrazena    ||    WebDesign, e-SHOP & hosting by 1K Design! Reklamní předměty
Reklamní plachty Reklamní propisky, reklamní tužky Zboží pro domov Partneři