FANATIC   |  F2   |  TABOU   |  GAASTRA   |  MAUI SAILS   |  SIMMER   |  VANDAL   |  GAASTRA KITE   |  UNIFIBER   
imgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimg
Akce týdne


Aktuálně

Stará se o vás

Pavel Šeba
SKYPE: Skype Me
Email: surfcentrum@fanatic.cz




Všeobecné informace




Počasí a webkamery




 PWA Alacati – naprostá dominance týmu Fanatic!

V naprostou dominanci proměnil poslední klání Světového poháru PWA ve slalomu v tureckém Alacati jezdec týmu Fanatic Pierre Mortefon. Francouz závodům kraloval od první do poslední eliminace když vyhrál 3 eliminace ze 4 a jako nejhorší výsledek škrtal 3. místo, takže celý závod vyhrál s úžasným skóre 2,7 (za vítězství je 0,7). Na skvělém 3. Místě se pak umístil další člen týmu Fanatic – Mateo Iachino!

Počasí závodům příliš nepřálo, předpověď větru je výrazně lepší na týden po termínu Světového poháru. Závodníci tak většinou používali velké plachty a výtlačnější boardy.

Eliminace 1

Pierre Mortefon procházel jednotlivými rozjížďkami jako nůž máslem až do finále. V něm byl za předčasný start diskvalifikován do té doby skvěl jezdící Sebastian Kördel (GA Sails). V opakované rozjížďce dobře odstartoval Malte Reuscher, ale nebyl schopen odolat tlaku Pierra, který se  po výjezdu z první halsy dostal do vedení, které si až do konce finále upevňoval. V úvodní eliminaci selhal doposud vedoucí muž Světového poháru Antoine Albeau, který upadl při hlase ve čtvrtfinále a již nebyl schopen se dostat na postupovou pozici.

Pierre komentoval úspěšnou první eliminaci:

„Bylo to skvělé. Trochu poryvový vítr, jako vždy tady v Alacati, ale jinak dobré podmínky. Šel jsem od rozjížďky k rozjížďce a dařilo se mi, zatímco mnoho dobrých jezdců dnes skončilo již brzy. Snažil jsem se příliš neriskovat a najít vyvážený přístup k rozjížďkám. Ve finále jsem se snažil o dobrý start, tak abych byl na první bóji vepředu. První hlasa byla nejdůležitější , protože v tomhle větru, je pak už těžké někoho předjíždět. Cítil jsem se jistě na první pozici a jsem šťastný, že se mi úvod závodu povedl.“

Eliminace 2

Ve druhé eliminaci Pierre pokračoval tam, kde skončil před 2 dny a znovu kráčel k vítězství, jako by byl na jiném levelu než ostatní. Ve finále byl znovu ve vedení na první bóji a ani na okamžik nedal nikomu šanci jej ohrozit. Vyhrál před Antoinem Albeauem  a Tristanem Algretem, ze 4. pozice mu záda jistil týmový kolega Matteo Iachino Iachino (Fanatic).

Eliminace 3

Díky 2 vítězstvím měl Pierre Mortefon skvělou pozici před třetí eliminací, ale jeho soupeři se nechtěli vzdát bez boje. Ve finále skvěle odstartoval Malte Reuscher. Při první hlase se okolo něj protáhl Mateo Iachino (Fanatic), Tonky Frans (GA sails) a Pierre Mortefon, který si díky 3. Místu upevnil celkové vedení a věděl, že by i v případě selhání v jedné z dalších eliminací vydržel v celkovém vedení. Díky tomu, že Antoin Albeau znovu zaváhal, přiblížil se Pierre Mortefon i k atakování vedení v celkovém hodnocení Světového poháru PWA.

„Dnešek pro mě byl solidní, jedno vítězství a třetí místo. Měl jsem skvělý start a věřil, že budu točit první, ale předjel mě Matteo, takže jsem hlasu udělal širší než bylo třeba a dostal se přede mne i Tonky, tak jsem se soustředil na udržení 3. místa, což se mi poměrně snadno podařilo. Jsem spokojený.“

Eliminace 4

Protože předpověď slibovala již jen poslední eliminaci, bylo takřka jisté, že Pierre své vedení udrží i kdyby ve 4. Eliminaci neuspěl, mohl tak být zcela v klidu. Bez nervů se v pohodě dostal až do finále. Zde měl výborný start Steve Allen, ale nedokázal z této výhody vytěžit. A Pierre se znovu dostal do vedení už na úvodní bóji. To se mu ostatně povedlo v každém z tureckých finále. Albeau se snažil, ale na víc než na 2. místo neměl nárok.

GPS contest

V rámci závodů proběhla i soutěž ( o 1000 €) o nejrychlejšího jezdce, kterou vyhrál Ben Van der Steen (Tabou / GA Sails) , s dosaženou rychlostí  69 km/h.

Celkové výsledky

1.      Pierre Mortefon (Fanatic)

2.      Malte Reuscher

3.      Matteo Iachino (Fanatic)

4.      Tristan Algret

5.      Steve Allen

6.      Ross Williams (Tabou / GA Sails)

7.      Antoine Albeau

8.      Ben Van der Steen (Tabou / GA Sails)

9.      Casper Bouman

10.  Bora Kozanoglu

 

Fotografie: John Carter / PWA




© 2011 - 2024 Surfcentrum Všechna práva vyhrazena    ||    WebDesign, e-SHOP & hosting by 1K Design! Reklamní předměty
Reklamní plachty Reklamní propisky, reklamní tužky Zboží pro domov Partneři