https://www.high-endrolex.com/29

FANATIC   |  F2   |  TABOU   |  GAASTRA   |  MAUI SAILS   |  SIMMER   |  VANDAL   |  GAASTRA KITE   |  UNIFIBER   
imgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimg
Akce týdne


Aktuálně

Stará se o vás

Pavel Šeba
SKYPE: Skype Me
Email: surfcentrum@fanatic.cz




Všeobecné informace




Počasí a webkamery




 Sedmý titul pro mistra triků – Fanatic a Gollito znovu na světovém freestyle trůnu.

Gollito Estredo v chladných vodách německého Syltu vylovil svůj již sedmý světový titul ve freestyle a potvrdil tak svoji již zhruba desetiletou dominanci v této disciplíně. Konkurence pochopitelně nespí a neustále se zlepšuje, takže je čím dál těžší se udržet na úplné špičce.

Zejména mladá generace šlape Gollitovi na paty a i z pohledu fyziognomie je stále obtížnější porážet dvacetileté kluky, jako je Amado Vrieswijk či Yentel Caers, tím spíš, když se letos odjely ve Freestyle pouhé 3 závody. Již před Syltem byla matematika jasná. Po vítězství Vrieswijka na Fuerte zbývala Gollitovi jediná cesta k titulu – vítězství v posledním závodě.

V single eliminaci oba favorité dokazovali, že co se triků týká, nemají na prkně konkurenci. Vrieswijk postupně vyřadil Cappuzza, Schefferse (Gaastra, Tabou), Akgazciyana a Bossona. Proti Akgazciyanovi měl i notnou dávku štěstí, když zkušený Francouz vystřihl skvostný pushloop těsně mimo vymezenou závodní plochu. Gollito si cestu do finále vybojoval přes Matisseka, Esteveho, Soltysiaka a Van der Eykena. Mladý Holanďan do finále SE vlétl bez nervů a předvedl famózní výkon. Za vyzdvihnutí stojí neskutečné dvojité air culo. Vrieswijk finále single eliminace vyhrál a zdálo se, že jeho cestě ke světovému titulu již nestojí žádná překážka. Gollito mohl jen doufat, že vítr umožní odjet kompletní double eliminaci a že se mu povede v ní obstát a Holanďana dvakrát po sobě porazit.

Naštěstí vítr závodníkům přál a tak double eliminace mohla začít prakticky hned po skončení single eliminace. Ve čtvrtek se povedlo odjet podstatnou část a tak na konci dne již bylo ve hře pouze 5 jezdců. Mladý Belgičan Yentel Caers, Adrien Bosson (Fanatic), Dieter van Eyken a oba finalisté ze single eliminace, Gollito a Vrieswijk. Jenže další 2 dny mistrům triků nepřály a zdálo se, že o titulu je tak rozhodnuto.

7. freestyle titul pro Gollita

Vše tak změnil až poslední den závodů, kdy se vítr do plachet nejlepších freestylerů planety vrátil. Dařilo se Gollitovu týmovému kolegovi Adrienu Bossonovi, který si po úžasné jízdě poradil s Caersem a vzápětí si zajistil místo na stupních vítězů výhrou nad Dieterem Van Eykenem.  Na Gollita ale již nestačil a tak bylo jasné, že o vítězi na Syltu a zároveň o světovém titulu si to v přímém boji rozdají oba nejlepší freestyleři letošní sezóny.  Finále opanoval Gollito, zejména díky úžasnému air chachoo a perfektně provedenému backloopu. Cesta k sedmému titulu ale ještě nebyla u konce – podle pravidel double eliminace musel Gollito svého největšího soupeře porazit ještě jednou v tzv. superfinále.  S jeho nervovou soustavou si navíc pohrával slábnoucí vítr, chvíli se zdálo, že se superfinále již nebude moci odjet. Naštěstí se vítr v poslední chvíli umoudřil a „world tittle battle“ mohla začít.

Oba jezdci předváděli úžasné triky, diváci tajili dech při neuvěřitelných kouscích jako air chachoo a kubikuchi. Přesvědčivější byl ale Gollito a tak to byl on, kdo po konci finále prodlouženého na 12 minut mohl slavit svůj již sedmý světový titul.

Gollito byl po superfinále pochopitelně velmi emotivní: „Ještě v noci jsem si nemyslel, že bych se dnes mohl stát světovým šampionem, ale šel jsem brzy spát s myšlenkami, že uvidíme, co se stane. Vyhrát 7. titul je úžasné, nemohu tomu uvěřit. Děkuji svým sponzorům, Matthiasovi, za uspořádání skvělého závodu a samozřejmě také mým přátelům a rodině.“

Fanatic získal na Syltu 1. a 3. místo a celkový světový titul, který jen potvrzuje, že freestyle boardy Fanatic Skate nemají již dlouhé roky konkurenci.

Výsledky PWA Freestyle Sylt 2016

  1. Gollito Estredo (Fanatic)
  2. Amado Vrieswijk
  3. Adrien Bosson (Fanatic)
  4. Dieter Van der Eyken
  5. Yentel Caers

Celkové výsledky PWA Freestyle 2016

  1. Jose "Gollito" Estredo
  2. Amado Vrieswijk
  3. Yentel Caers
  4. Dieter Van der Eyken
  5. Philip Soltysiak

Fotografie: John Carter / PWA




© 2011 - 2024 Surfcentrum Všechna práva vyhrazena    ||    WebDesign, e-SHOP & hosting by 1K Design! Reklamní předměty
Reklamní plachty Reklamní propisky, reklamní tužky Zboží pro domov Partneři